Nieuws

Kijk hier voor het laatste belangrijke nieuws over tennis.

Tennistraining TV Stânfries

Woensdag 25 november starten de wintertrainingen bij TV Stânfries. De trainingen worden verzorgd door Tennisschool Jetse Jongsma. De trainer voor de winterperiode is Rowena van der Ploeg uit Leeuwarden.

Deze wintercyclus loopt t/m week 10 (10 maart) en bestaat uit 10 trainingen. We houden dus rekening met inhaalmomenten voor uitgevallen trainingen.

Prijs voor de deelnemers:

Volwassenen: 10 trainingen voor €90,-

Jeugd (t/m 17 jaar): 10 trainingen voor €70,-


Aanmelden

Diegenen die momenteel al training volgen hoeven in principe niets te doen, tenzij er door de cursist wordt aangegeven niet door te willen gaan. Meld dit dan voor zaterdag 21 november bij Jetse.

 

Aanmelden voor trainingen via www.tennisjj.nl/tv-stanfries
Graag aanmelden voor zaterdag 21 november. Het doorgeven van veranderingen uitsluitend via een mail aan training@tennisjj.nl


Een groepstraining bestaat uit 6 tot 9 personen per trainer.


In de wintercyclus worden alleen de trainingen die daadwerkelijk gegeven worden in rekening gebracht. Bij deelname aan deze cyclus verplicht u zich tot deelname aan alle wintertrainingen. We verwijzen u graag naar ons lesreglement inzake trainingen. Ze staan vermeld op de site van de Tennisschool.


Privétraining of aangepaste groepstraining daluren

Deze trainingen zijn uitsluitend in de daluren. Ook is dit mogelijk in het weekend of in de ochtenden.

Kwartet training: € 13 p.p.

Duo training: € 26,- p.p.

Privétraining: € 52,-


Alle trainingen worden gegeven door de tennisleraren van Tennisschool Jetse Jongsma. Aanspreekpunt is Jetse.

VERZWARING CORONAMAATREGELEN: GEEN DUBBELSPEL DE KOMENDE 2 WEKEN

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.


 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.


 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.


 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.


 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.


 • Publiek is niet toegestaan.


 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.


Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en specifiek voor de sport.

Corona-update 14 oktober: 

 • We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
 • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan. 
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer). 
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan.


Dubbelen 

De publicaties van de overheid, de nieuwe noodverordeningen en het aanvullende Protocol Sport die zijn opgesteld na de persconferentie in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF zijn leidend. Daarin is besloten om dezelfde richtlijnen te hanteren voor alle sporten, namelijk dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand.

Binnen dat kader kan er veilig gedubbeld worden. Want tennis en padel zijn geen contactsport. Dubbelen kan met enige aanpassingen goed op 1.5 meter afstand en daarmee voldoen we aan de richtlijn voor het sporten van volwassenen. Voor dubbelen geldt dus, geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

Coronamaatregelen

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken.

Meer informatie hier.